Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΕΒΕ ΜΑΝΔΡΑΣ:Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για άμεσα μέτρα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικά έργα (VIDEO)

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 28 Νοέμβρη, πραγματοποίησαν μικροεπαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενοι της Μάνδρας, όπου με υπόμνημά τους απαίτησαν, μεταξύ άλλων, την άμεση αποζημίωση στο 100% των ζημιών που υπέστησαν από τις φονικές,
καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική καθώς και άμεσα έργα συνολικής αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι οι μικροεπαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενοι της Μάνδρας έφτασαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με πούλμαν, που αναχώρησε νωρίτερα από την πλατεία της Μάνδρας.
Στην παρέμβασή της η Άρτεμις Ρεντούμη, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ και Αυτοαπασχολουμένων Μάνδρας που συγκρότησαν σε μαζική σύσκεψή τους  που έγινε με πρωτοβουλία της ΟΒΣΑ, το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοέμβρη, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «οργανωνόμαστε και διεκδικούμε άμεσα μέτρα για αποκατάσταση των ζημιών, των σπιτιών, των μαγαζιών μας, των κόπων μιας ζωής. Η τεράστια καταστροφή που συντελέστηκε με πάνω από 20 νεκρούς - σήμερα 24 - και εκατοντάδες περιουσίες μιας ζωής χαμένες, δεν είναι μια ευθύνη ούτε δικιά μας που ζούμε εκεί μια ζωή, ούτε του κακού καιρού. Είναι ευθύνη των φορέων του κράτους. Υπουργεία, περιφέρεια, δήμος, δεν έχουν πάρει, χρόνια τώρα, τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της περιοχής».
Στο υπόμνημα, με τις θέσεις και τα αιτήματά τους, που κατέθεσαν αναφέρονται τα εξής:
«Εμείς οι επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες της περιοχής της Μάνδρας Αττικής που πραγματοποιήσαμε σύσκεψη σήμερα Δευτέρα 27/11/2017, ώστε να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα για αποκατάσταση των ζημιών των σπιτιών, των μαγαζιών μας, των κόπων μιας ζωής. Η τεράστια καταστροφή που συντελέστηκε, με πάνω από 20 νεκρούς και εκατοντάδες περιουσίες μιας ζωής, δεν είναι ευθύνη ούτε δικιά μας που ζούμε εδώ μια ζωή, ούτε του κακού καιρού που τρελάθηκε. Είναι ευθύνη των φορέων του κράτους (υπουργεία, περιφέρεια, δήμος) που δεν έχουν πάρει, χρόνια τώρα, τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της περιοχής.
Απαιτούμε από την περιφέρεια, από την κυβέρνηση, από το κράτος συνολικά τα εξής απαραίτητα μέτρα, για να μπορέσουμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας.
1. Να υλοποιηθούν άμεσα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για έκτακτη ενίσχυση των μικροεπιχειρήσεων.
2. Άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους, για να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα.
3. Άμεσα μέτρα ανακούφισης για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.
4. Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών, σε περιουσίες και μικρές επιχειρήσεις και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%).
H Επιτροπή Αγώνα σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της και μέσα στους στόχους της είναι η σύγκληση λαϊκής συνέλευσης.

ΒΙΝΤΕΟ