Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ:Αντιτίθεται στη δημιουργία mall στην συμβολή της Λένορμαν και Κηφισού

Την αντίθεσή του στη δημιουργία Mall στην συμβολή της Λένορμαν και Κηφισού της πολυεθνικής «ARTUME-BLACKROCΚ» εκφράζει η Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου.
Όπως σημειώνει:
«Με τη δημιουργία του γίνεται ένα ακόμα βήμα στην μονοπώληση της αγοράς που διαδοχικά στηρίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.
Υποκρίνονται όσοι μιλούν για το “θάνατο του εμποράκου” ή βλέπουν ως αιτία μόνο την δημιουργία του Mall.
Τα πολυκαταστήματα και η πολυεθνικές είναι ήδη στον εμπορικό ιστό της πόλης συμπιέζοντας και εκτοπίζοντας τους αυτοαπασχολούμενους.
Η παρακηφίσια ζώνη που θα σώζονταν από το πρόγραμμα URBAN και το Κέντρο Υποστήριξης Βιοτεχνικών Επιχειρήσεων “ΚΥΒΕ” δεν ενίσχυσε και δεν έσωσε της βιοτεχνίες.
Η φοροληστεία, τα διευρυμένα ωράρια, οι Κυριακές, οι απανωτές εκπτώσεις, οι λευκές νύχτες, η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, το σφιχταγκάλιασμα των τραπεζών κ.λπ., σε συνδυασμό με την οικονομική ασφυξία των εργαζομένων, δημιουργεί το έδαφος για τη γιγάντωση των πολυκαταστημάτων.
Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς προς την ίδια κατεύθυνση θα λειτουργήσει.
Οι διακηρύξεις για ανάπτυξη με καινοτομία, εξωστρέφεια και άλλα ηχηρά δεν ανακόπτουν, αλλά ισχυροποιούν τη μονοπώληση.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία για την ανέγερση του Mall και εμπορευματοποίησης του χώρου. Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος.
  • Δραστική μείωση δημοτικών φόρων και τελών για τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Την άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο, όπως ισχύει για όλους. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για το μεγάλο κεφάλαιο στο 45%.
  • Τον άμεσο τερματισμό των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη, υποθηκεύσεις δανείων κ.λπ. Άμεση διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, τμήματος των χρεών στις τράπεζες.
  • Τέρμα στις νέες περικοπές σε συντάξεις - παροχές - επιδόματα. Άμεση ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις και παροχές Υγείας - Πρόνοιας, δωρεάν για όλους. Σύνταξη σε όλους όσους θεμελιώνουν δικαίωμα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια».