Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ΣΜΑΕΘ:Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις-Τρίτη 20/2 στις 9 π.μ., στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ' ΔΟΥ Τσιμισκή 45



Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις



Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατυμπανίζει ότι η ανάπτυξη είναι προ των πυλών, η κανονικότητα πλέον είναι οριστική  και με τη  μεταμνημονιακή εποχή όλα μας τα προβλήματα θα σταματήσουν.

Όντως έρχεται η ανάπτυξη και η κανονικότητα αλλά
μερίδιο από αυτήν θα έχουν οι  ευνοημένοι αυτής της πολιτικής (τραπεζίτες : ανακεφαλαιοποίηση με χρήματα που φορτώθηκαν στις πλάτες του λαού, τώρα εξυγίανση  των χαρτοφυλακίων τους βγάζοντας στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα, μεγαλοεπιχειρηματίες: μείωση φόρων κατά 3,2%, εφοπλιστές: φορολογία που αντιστοιχεί στα ναύλα 2-3 ημερών με  αφορολόγητο πετρέλαιο, καναλάρχες : μείωση φόρου από το 20% στο 5%, καζινάδες: μείωση φόρου έως και 5 φορές), επιδοτήσεις, διευκολύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο.

Ενώ για εμάς τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, όλοι  οι συνεχόμενοι αντιλαϊκοί νόμοι (παλιά και νέα μέτρα )  έχουν δημιουργήσει ένα ασήκωτο φορτίο χρεών, τώρα, με το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη βουλή γενικεύονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Εκβιάζουν ότι θα βγάλουν την οικογένειά μας στο δρόμο ακόμα και για χρέη 500 ευρώ προς το δημόσιο!!!

Δεν  συμβιβαζόμαστε   με αυτήν την κατάσταση, της φτώχειας, της ανασφάλειας, της ανεργίας.

Να μην επιτρέψουμε στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, κυβέρνηση - ΕΕ - μονοπώλια να μας ξεσπιτώσουν, να μας πετάξουν στο δρόμο, να κλείσουν τα μαγαζιά μας .



Συναδέλφισσα, Συνάδελφε  σε καλούμε :

Τρίτη 20/2 στις 9 π.μ., στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ' ΔΟΥ Τσιμισκή  45

 Τετάρτη 21/2 στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Θεράποντα και στην πλατεία Δημαρχείου στον Εύοσμο.

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, αφορούν την επιβίωσή μας, την επιβίωση των οικογενειών μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα:

-  Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο.

-  Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

- Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους.

-  Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.

-  Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας.