Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Κινητοποίηση από δυνάμεις του ΜΑΣ για τη διακοπή σίτισης στα εστιατόρια των Εστιών

Κινητοποίηση και συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Ινστιτούτου Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), που στεγάζονται στο κτίριο της Γ’ Φοιτητικής Εστίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 20 του Νοέμβρη εστιακοί φοιτητές, με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΜΑΣ.

Οι οικότροφοι των Εστιών, μπροστά στο οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, με τη διακοπή της διανομής φαγητού στα εστιατόρια των Εστιών, απαίτησαν να λυθεί άμεσα το ζήτημα της σίτισης με αποκλειστική ευθύνη του αρμόδιου κρατικού φορέα, χωρίς την παρέμβαση καμίας εργολαβίας. Επίσης, διεκδίκησαν να μην ανατίθεται σε καμία εργολαβία η κάλυψη των αναγκών τους καθώς και να γίνει άμεσα ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία για τους 222 φοιτητές που μένουν εκτός Εστιών και δεν μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
Μπροστά σε αυτά τα σαφή και δίκαια αιτήματα, οι φοιτητές πήραν ασαφείς απαντήσεις από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το οποίο επικαλείται τη «γραφειοκρατία» που υπάρχει για τη σύναψη συμφωνίας με εργολαβία, η οποία θα αναλάβει τη σίτιση στις Εστίες, ενώ επιστρατεύτηκε και το επιχείρημα ότι για τους 222 φοιτητές που δεν παίρνουν δωμάτιο «φταίνε άλλοι φοιτητές που ξεπερνάνε τον προβλεπόμενο χρόνο παραμονής τους» και όχι οι πολιτικές υποχρηματοδότησης των κυβερνήσεων - ΕΕ - ΔΝΤ που έχουν κάνει και τη φοιτητική μέριμνα πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Από την πλευρά τους, οι φοιτητές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν στο δρόμο του αγώνα για τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή που τους αξίζει:
«Για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας κόντρα στις επιδιώξεις των κυβερνήσεων - ΕΕ - κεφαλαίου που μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, να είμαστε παθητικοί δέκτες μπροστά στη σφαγή των δικαιωμάτων μας! Κλιμακώνουμε το επόμενο διάστημα με ΓΣ σε κάθε Σχολή, Τμήμα, έτος, με Φοιτητικούς Συλλόγους μαχητικά όργανα διεκδίκησης των αναγκών μας, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της 8ης Πανελλαδικής Συνάντησης του ΜΑΣ στις 10/12 !