Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Απεργία στο εμπόριο την Κυριακή - Κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ

Σε απεργία την Κυριακή 5 Νοέμβρη προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.
  • Στην Αθήνα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών). Το Σωματείο Εργαζομένων στα LIDL ν. Αττικής καλεί στις 10 π.μ. στο κατάστημα στα Άνω Πατήσια.
  • Στον Πειραιά, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε μαζικές παρεμβάσεις στις 9.30 π.μ. στο Εμπορικό τρίγωνο της οδού Πειραιώς (Leroy Merlin και Factory Outlet) και επίσης στις 9.30 π.μ. στο σούπερ μάρκετ "Α - Β Βασιλόπουλος" στο κέντρο του Πειραιά.
  • Στη Θεσσαλονίκη, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί στις 10 π.μ. στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους.
  • Στην Κέρκυρα, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί στις 10 π.μ. στην πλατεία Γεωργάκη.
  • Στα Γιάννενα, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί στις 10 π.μ., μπροστά από την Καμάρα (διασταύρωση Χαρ. Τρικούπη & Μιχ. Αγγέλου).
  • Στη Λαμία, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση στις 10.30 π.μ. στην οδό Καποδιστρίου.
  • Στη Λάρισα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10:30π.μ. στην Πανός κάτω από τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου.
  • Στην Πάτρα, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καλεί στις 10.30 π.μ. στην πλ. Γεωργίου.
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στον κλάδο του Εμπορίου, να πάρουν απόφαση για απεργία στις 5 Νοέμβρη και «να παλέψουν αγωνιστικά ενάντια στον πλήρη σχεδιασμό για την κατάργηση της Κυριακής-αργίας. Με συγκεντρώσεις, αγωνιστικές παρεμβάσεις, περιοδείες στις πόλεις και στους χώρους δουλειάς να δυναμώσει το αίτημα «"Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας". Δεν την παραδίδουμε στα αφεντικά, δεν θα αφήσουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους να την καταργήσουν». (Διαβάστε όλη την ανακοίνωση ΕΔΩ)
Τονίζει ότι «οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, τα super market έχουν πλέον στα χέρια τους ένα πλέγμα νόμων που τους επιτρέπει να ανοίγουν όπως και όποτε θέλουν τα καταστήματά τους, να τσακίζουν τα ωράρια, τις εργασιακές σχέσεις. Οι ελάχιστες Κυριακές των εορτών που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, έγιναν στην πορεία 8 Κυριακές και πλέον με το νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά κάθε Κυριακή για 6 μήνες».
Παράλληλα, η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 9 Νοέμβρη.
Σε πολύμορφες κινητοποιήσεις την Κυριακή για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας καλούν σωματεία και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων. 
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας ζητά και ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων που καλεί σε κλείσιμο των καταστημάτων και στην απεργιακή συγκέντρωση. (Διαβάστε όλη την ανακοίνωση ΕΔΩ)
Σε κλείσιμο των καταστημάτων καλεί και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.
Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλούν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας, τοΣωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κορινθίας.