Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΕΜΠΟΡΟΙ-ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΜΑΝΔΡΑΣ:Συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα - Παρέμβαση στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 3.30 μ.μ. της Τρίτης 28 Νοέμβρη, θα πραγματοποιήσουν μικροεπαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενοι της Μάνδρας, όπου με υπόμνημά τους θα απαιτήσουν,
μεταξύ άλλων, την άμεση αποζημίωση στο 100% των ζημιών που υπέστησαν από τις φονικές, καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική καθώς και άμεσα έργα συνολικής αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή. Για τη μετάβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής δρομολογούν πούλμαν που θα αναχωρήσουν στις 2.30 μ.μ. της Τρίτης από την πλατεία της Μάνδρας.
Οι αγωνιστικές αποφάσεις και το πλαίσιο διεκδικήσεων ελήφθησαν κατά τη διάρκεια μαζικής σύσκεψης που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοέμβρη στη Μάνδρα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, με την αίθουσα του καφενείου όπου έγινε η σύσκεψη, να γεμίζει από τους μικροεπαγγελματίες της πληγείσας περιοχής.
Στην διάρκεια της σύσκεψης, εκλέχτηκε 7μελής Επιτροπή Αγώνα, ενώ στην εισήγησή του ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ, στάθηκε στην ανάγκη άμεσης οργάνωσης του αγώνα των ίδιων των ΕΒΕ της περιοχής, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι περιέγραψαν το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί από τις πρόσφατες πλημμύρες, τονίζοντας την ανάγκη συσπείρωσης και ενίσχυσης της Επιτροπής Αγώνα για την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Το ψήφισμα 

Στο ψήφισμα και το διεκδικητικό πλαίσιο στα οποία κατέληξαν αναφέρεται:
«Εμείς οι επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες της περιοχής της Μάνδρας Αττικής που πραγματοποιήσαμε σύσκεψη σήμερα Δευτέρα 27/11/2017, ώστε να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα για αποκατάσταση των ζημιών των σπιτιών, των μαγαζιών μας, των κόπων μιας ζωής. Η τεράστια καταστροφή που συντελέστηκε, με πάνω από 20 νεκρούς και εκατοντάδες περιουσίες μιας ζωής, δεν είναι ευθύνη ούτε δικιά μας που ζούμε εδώ μια ζωή, ούτε του κακού καιρού που τρελάθηκε. Είναι ευθύνη των φορέων του κράτους (Υπουργεία, Περιφέρεια, Δήμος) που δεν έχουν πάρει, χρόνια τώρα, τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της περιοχής.
Απαιτούμε από την Περιφέρεια, από την κυβέρνηση, από το κράτος συνολικά τα εξής απαραίτητα μέτρα, για να μπορέσουμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας.
1. Να υλοποιηθούν άμεσα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για έκτακτη ενίσχυση των μικροεπιχειρήσεων.
2. Άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους, για να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα.
3. Άμεσα μέτρα ανακούφισης για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.
4. Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών, σε περιουσίες και μικρές επιχειρήσεις και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%).
5. Πάγωμα των χρεών των μικροεπιχειρήσεων της περιοχής σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, δήμο χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, αλληλεγγύης και δημοτικά τέλη για τις μικροεπιχειρήσεις της περιοχής μας».