Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Ο κακός (τους) ο καιρός

«Η κλιματική αλλαγή δημιουργεί ακραία καιρικά φαινόμενα, σε εμάς στην Ελλάδα φαινόμενα πλημμυρικά, εδώ μεγάλη ανομβρία...». Τάδε έφη ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Κύπρου, κατά τη χτεσινή τους συνάντηση. Φαίνεται ότι όσο η κυβέρνηση απομακρύνεται από τον τόπο του εγκλήματος, τόσο πιο προκλητική γίνεται. 
Τα στελέχη της που βρίσκονται στην Αθήνα καταγγέλλουν
τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά για τα μπαζωμένα ρέματα, ενώ από την Κύπρο μάθαμε ότι για τους νεκρούς και τις μεγάλες καταστροφές φταίει η κλιματική αλλαγή. 
Πού οδηγεί η λογική τους; Στο συμπέρασμα ότι δεν φταίει το αστικό κράτος, δεν φταίνε διαχρονικά οι κυβερνήσεις του, δεν φταίει η Τοπική Διοίκηση - όπως η Περιφέρεια - αλλά οι «αστοχίες στη διαχείριση», ο «κακός ο καιρός», η «απληστία του κόσμου». 
Σε τελική ανάλυση, φταίει οτιδήποτε άλλο εκτός από την πολιτική που υπηρετεί το καπιταλιστικό κέρδος και στη βάση αυτή διαμορφώνει τη χωροταξία, ιεραρχεί τις προτεραιότητες στις υποδομές, αποκλείοντας έργα που δεν έχουν ανταποδοτικότητα για το κεφάλαιο, όπως αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά και άλλα. 
Μετά από όλα αυτά, ελπίζουμε να μην πάρει στα σοβαρά τις πρωθυπουργικές δηλώσεις η περιφερειάρχης Αττικής και περιλάβει στις μηνύσεις «κατά παντός υπευθύνου» και την «κλιματική αλλαγή», γιατί τότε σοβαρεύουν τα πράγματα...



Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ