Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ:Την Κυριακή η απεργία ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Σε μια κρίσιμη απεργιακή μάχη που αφορά όλους τους εργαζόμενους της χώρας κατεβαίνουν την Κυριακή 16 Ιούλη οι εμποροϋπάλληλοι, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, την οποία απαιτεί το μεγάλο κεφάλαιο και προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη λειτουργία των καταστημάτων 32 Κυριακές (από Μάη μέχρι και Οκτώβρη) στις περιοχές που χαρακτηρίζονται «τουριστικές». Μαζί με τους εμποροϋπάλληλους παλεύουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι, που επίσης συνθλίβονται από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους οι οποίοι είναι και οι μόνοι που κερδίζουν από την κατάργηση της Κυριακής αργίας, την πλήρη «απελευθέρωση» του ωραρίου.

«Κανένας εμποροϋπάλληλος να μην πάει για δουλειά, να μην ανοίξει κανένα κατάστημα!»: Με αυτό το σύνθημα, τα επιχειρησιακά και κλαδικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σύλλογοι και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, απευθύνουν κάλεσμα στις κινητοποιήσεις της Κυριακής, διεκδικώντας νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Παράλληλα, συνδικαλιστικές οργανώσεις άλλων κλάδων από όλη τη χώρα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στις κινητοποιήσεις, υπογραμμίζουν ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι υπόθεση που αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης.
Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30 π.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Στη συγκέντρωση καλούν η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων Θεσσαλονίκης.
Στην Αττική, η απεργιακή συγκέντρωση στο Εμπόριο στις 16 Ιούλη έχει οριστεί στο Μοναστηράκι, στις 12 το μεσημέρι. Στη συγκέντρωση καλούν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μαζί με Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων, Επαγγελματιών και Εμπόρων,καθώς και ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά.