Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΕΣΕΕ:Η εκκίνηση των θερινών εκπτώσεων γίνεται φέτος χωρίς εκκρεμότητες

«Η εκκίνηση των θερινών εκπτώσεων γίνεται φέτος υπό "κανονικές" συνθήκες και χωρίς άμεσες μνημονιακές εκκρεμότητες. Μάλιστα, μετά την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ της δεύτερης αξιολόγησης, τουλάχιστον φέτος, επιστρέφει στην αγορά η αισιοδοξία από τις
αυξημένες αφίξεις τουριστών και συνεπώς από την αναμενόμενη εισαγόμενη κατανάλωση». Αυτά μεταξύ άλλων τονίζει η ΕΣΕΕ σε δελτίο Τύπου σχετικά με τους «στόχους του λιανικού εμπορίου στις θερινές εκπτώσεις», που ξεκίνησαν χτες. 
Είναι φανερό ότι η ΕΣΕΕ δεν μιλάει εκ μέρους των αυτοαπασχολούμενων στο Εμπόριο, αλλά εκ μέρους των μεγαλεμπόρων. Αυτοί έχουν κάθε λόγο να βλέπουν αισιόδοξα το μέλλον, μιας και τα όσα περιλαμβάνονται στο πρόσφατο τέταρτο μνημόνιο της κυβέρνησης έκλεισαν πολλές από τις «εκκρεμότητες», όπως την κατάργηση της Κυριακής αργίας, την επέκταση της ευελιξίας κ.ο.κ., πλάι σε όλα τα προηγούμενα αντεργατικά μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων, σφίγγοντας παράλληλα τη «θηλιά» στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ.
Ταυτόχρονα, με την αναφορά περί «εισαγόμενης κατανάλωσης», η ΕΣΕΕ ουσιαστικά παραδέχεται ότι με ή χωρίς εκπτώσεις, τα ρημαγμένα λαϊκά νοικοκυριά δεν θα έχουν φράγκο να ξοδέψουν και άρα οι πελάτες πρέπει να αναζητηθούν αλλού. 
Οι εμποροϋπάλληλοι και οι μικρέμποροι, μπροστά και στην απεργία της ερχόμενης Κυριακής, χρειάζεται να δουν κατάματα την αλήθεια: 
Αυτή είναι η «κανονικότητα» και η «σταθερότητα» που τους επιφυλάσσουν κυβέρνηση και εγχώριο κεφάλαιο, μ' αυτή χρειάζεται να αναμετρηθούν και να την ανατρέψουν, παλεύοντας μαζί για τις σύγχρονες ανάγκες τους.


Τρίτη 11 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ