Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στις 15.30 στο Δικαστικό Μέγαρο ενάντια στους πλειστηριασμούς ακινήτων

Με σύνθημα «Κανένα σπίτι ή επαγγελματικός χώρος στα χέρια τραπεζών και άλλων κορακιών», ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, στις 15.30 την Τετάρτη 26 Ιούλη, ημέρα που γίνονται πλειστηριασμοί ακινήτων.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Τώρα πια ξέρεις. Το ξεπέρασμα της κρίσης θα γίνει με άνεργο, ανασφάλιστο και καταχρεωμένο το μικρομεσαίο έμπορο και επαγγελματία. Είσαι "διαρθρωτικό πρόβλημα" για την ΕΕ και την κυβέρνηση και πρέπει να φύγεις από τη μέση. Στόχος τους είναι να υπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα στο Εμπόριο, στη Μεταφορά, στις Κατασκευές, στον Τουρισμό, προκειμένου να θωρακίσουν την κερδοφορία τους. Είναι “ο θάνατός σου, η ζωή τους”!
Όλα τα μέτρα που ήρθαν (Φορολογικό, Ασφαλιστικό, απελευθέρωση επαγγελμάτων, κυριακάτικη αργία κ.ά.) θα μείνουν και όταν “φύγουν τα μνημόνια”, “όταν βγούμε στις αγορές”, με ή χωρίς πλεόνασμα, με ή χωρίς ανάπτυξη!
Δεν είμαστε όλοι το ίδιο! Δεν υποφέρουμε όλοι από τα μέτρα. Από τη μία είναι οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ και οι αυτοαπασχολούμενοι που υποφέρουν, απ’ την άλλη τα μεγάλα συμφέροντα και τα μονοπώλια με τις φοροαπαλλαγές που προσπαθούν να κερδίσουν όλο και περισσότερα.
Η φοροληστεία, οι κατασχέσεις, οι πλειστηριασμοί, τα λουκέτα, οι ανασφάλιστοι και υπερχρεωμένοι συνάδελφοι είναι και θα παραμείνουν εδώ.
Καθημερινός εφιάλτης για κάθε μικρό έμπορο και επαγγελματία αποτελούν πια οι καθημερινές κατασχέσεις λογαριασμών, ο φόβος του πλειστηριασμού για χρέη που καθημερινά διογκώνονται.
Πρέπει να αντιτάξουμε την οργανωμένη δύναμή μας σε όλα αυτά. Χθες ήταν το σπίτι και το μαγαζί του συγγενή, του φίλου, του γείτονα που βγήκε στο σφυρί, αύριο θα είναι το δικό σου.
Για να μην κινδυνεύσει κανένα σπίτι ή επαγγελματική στέγη συναδέλφου κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων εφαρμόζοντας την απόφαση της τελευταίας του Γενικής Συνέλευσης σε καλεί να παρέμβεις.
Σε καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο την Τετάρτη 26/7/2017 στις 15.30, ημέρα που γίνονται πλειστηριασμοί ακινήτων.
Απαιτούμε:
- Απαγόρευση κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας για χρέη στο Δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στην ανεργία.
- Αναστολή των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κ.λπ., για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
- Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.
- Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών, όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους, αντίστοιχα.
Δεν φταίει ο λαός για την κρίση και δεν πρέπει να πληρώσει.
Αυτοί που ωφελήθηκαν από την "ανάπτυξη", αυτοί που είχαν τα κλειδιά της οικονομίας, αυτοί που πίνουν νερό στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αυτοί να πληρώσουν την κρίση! Γιατί αυτός ο “δρόμος ανάπτυξης” έφερε τα υπερκέρδη των μονοπωλίων, τα προνόμια, τα θαλασσοδάνεια, τις μίζες και τελικά την κρίση.
Αυτοί φτιάχνουν πλεόνασμα, εσύ χρεοκοπείς...
Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Μην αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για σένα!
Πάλεψε μέσα από το Σύλλογο.
Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. Σύμμαχοί μας είναι οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες, οι άνεργοι, οι νεολαίοι. Αφού όλοι έχουμε τον ίδιο εχθρό, τα μονοπώλια, όλοι μαζί να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας».