Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη:Συγκέντρωση αγροτών και εργαζομένων το Σάββατο(ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους αγρότες διοργανώνουν το Σάββατο 4 Φλεβάρη, στις 11.30 π.μ., στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (στο συνημμένο η ανακοίνωση των σωματείων). Στη συνέχεια θα διαδηλώσουν
στο πλευρό των αγροτών από το μπλόκο των Μαλγάρων που με τη συμμετοχή συναδέλφων τους από τα μπλόκα της Κουλούρας και της Νάουσας, στις 12 μ. προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης, την Κυριακή, στις 11 π.μ., στο μπλόκο Μαλγάρων προγραμματίζεται συγκέντρωση αλληλεγγύης των Συλλόγων Γυναικών (μελών της ΟΓΕ). 
Οι αγρότες στη Μακεδονία και τη Θράκη συνεχίζουν τον αγώνα τους με συγκεντρώσεις, αποκλεισμούς εφοριών, συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων και με μαζικές εξορμήσεις με το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Στο πλευρό τους, βρίσκονται τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι Σύλλογοι Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ) και άλλοι φορείς.
Στο πλαίσιο αυτό, στο μπλόκο Μαλγάρων το απόγευμα της Παρασκευής 3 Φλεβάρη, στη διάρκεια του δίωρου αποκλεισμού που πραγματοποίησαν οι αγρότες, στο πλευρό τους βρέθηκαν μαζικά εργαζόμενοι που δρουν μέσα από τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών και στα αιτήματά τους. Οι αγρότες υποδέχθηκαν θερμά τους εργαζόμενους και δήλωσαν ότι παίρνουν κουράγιο. Μέσα από τις συζητήσεις που έγιναν αναδείχθηκε ότι η πολιτική που τσακίζει τους αγρότες και τους διώχνει από τη γη τους, τους οδηγεί στην εξαθλίωση, χτυπά και τους εργαζόμενους με την κατάργηση των ΣΣΕ, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη βαριά φορολογία αλλά και συρρίκνωση μιας σειράς εργασιακών δικαιωμάτων. Τονίστηκε η ανάγκη για κοινό αγώνα που θα βάλει στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Στον Έβρο, οι αγρότες του μπλόκου Θουρίου πραγματοποίησαν σήμερα συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Ορεστιάδας. Κάλεσαν τους αγρότες να ενισχύσουν το μπλόκο και όλο το λαό της περιοχής να ενισχύσει τις επόμενες δράσεις των αγροτών.
Στη Ροδόπη, οι αγρότες από το μπλόκο Καλλίστης προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του δρόμου Κομοτηνής - Ξάνθης, από τις 11 π.μ. έως τις 12 μ.. Την ώρα της κατάληψης έφτασαν στο μπλόκο και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης.
Στο μεταξύ, με καινούργια τρακτέρ ενισχύεται καθημερινά το μπλόκο της Επιτροπής Αγώνα καπνοπαραγωγών από τον οικισμό Πάσσο που βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει την Φιλύρα, με τον επαρχιακό δρόμο Κομοτηνής - Σαππών.
Στην Καστοριά, οι αγρότες από το μπλόκο Άργους Ορεστικού, πραγματοποίησαν δίωρο αποκλεισμό της εφορίας Καστοριάς και σε μια συμβολική κίνηση, για το που οδηγούνται με την φοροεπιδρομή που δέχονται, παρέδωσαν τα κλειδιά από τα τρακτέρ τους.
Μέσα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πρέσπα, οι αγρότες της περιοχής των Πρεσπών, μαζί με τους αγρότες από το μπλόκο στο Άργος Ορεστικό, αποφάσισαν τις επόμενες μέρες να προχωρήσουν σε 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Στο μεταξύ παραμένουν τα μπλόκα στο Αντίγονο της Φλώρινας, στον κόμβο Μανιακίου και στα Γρεβενά στην αντιπεριφέρεια.
Το Σάββατο 4 Φλεβάρη, στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Νεάπολης Κοζάνης, προγραμματίζεται σύσκεψη αγροτών από τη Νεάπολη και το Τσοτύλι.
Στην Κεντρική Μακεδονία, καθημερινά δυναμώνουν τα μπλόκα της Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας και στη διασταύρωση της Νάουσας, όπου οι αγρότες πραγματοποιούν καθημερινούς συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων. Ενισχύεται και το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο Γυψοχωρίου στην Πέλλα.
Στην Κατερίνη, οι αγρότες κρατούν το μπλόκο στην αερογέφυρα στην είσοδο της πόλης.
Στις Σέρρες, οι αγρότες της περιοχής της Αμφίπολης συγκεντρώνουν τα τρακτέρ τους στην πλατεία του Ροδολίβους. Επίσης, παραμένει το μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, στο ύψος του Λευκώνα.
Στη Θεσσαλονίκη, το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια συνεχίζει τον αποκλεισμό του δρόμου στη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Επίσης παραμένει το μπλόκο στο Δερβένι.
Στο Κιλκίς, συνεχίσθηκε και την Παρασκευή ο αποκλεισμός του Τελωνείου των Ευζώνων.